DEVS Update

Februar 2020

Projektet forlænges til februar 2021

Da det har vist sig, at skolerne ikke vil kunne bruge de bevilligede penge inden for den oprindelige projektperiode, er der søgt om en forlængelse af projektet på en enkelt periode. Erhvervsstyrelsen har nu imødekommet ansøgningen om projektforlængelse, og projektet løber herefter frem til den 28. februar 2021.

 

Det betyder, at vi i projektet har mulighed for at sætte fokus på de aktiviteter, der giver størst værdi for skolerne og de unge mennesker, ligesom vi også har mulighed for at understøtte det politiske mål om flere praktikpladser. Således øges måltallet for aktivitet 1.1 Introforløb for 6. og 7. klasser fra 56 forløb til 76, ligesom måltallet for aktivitet 2.2 Rekrutterede praktikpladser øges fra 600 til 1.099.

 

Flere aktiviteter forventes afsluttet til august 2020 som først planlagt. Det drejer sig om aktivitet 1.2 Sommerskoler og 3.2 Hackathons med fokus på studiemiljø. Aktivitet 3.1 En Ny Fortælling forventes afsluttet 1. maj 2020.

 

Læs mere om projektaktiviteterne på projektplatformen www.eudprojekt.com

Evalueringer fra aktivitet 1.1 og 2.1

viser flotte resultater

Der er lavet statistik på alle de elevevalueringer, der er foretaget fra projektstart og frem til januar 2020, og det kan konstateres, at eleverne både på introforløb for 6. og 7. klasser og eleverne på GF2, der gennemfører arbejdsmarkedsparathedsforløbet, er meget tilfredse med deres udbytte. 77% af GF2-eleverne tilkendegiver, at de efter forløbet føler sig bedre klædt på til at komme ud i en virksomhed, mens 44% af de elever, der gennemfører et introforløb, tilkendegiver, at de er blevet mere tilbøjelige til at vælge en erhvervsuddannelse.

Elever formidler budskabet

Hvordan får man unge i Folkeskolens afgangsklasser til at vælge en erhvervsuddannelse? I projektets kommunikationsindsats er der gjort mange tiltag for at angribe den udfordring kommunikativt klogt med afsæt i analyser,* der kortlægger de unges adfærd og motiver for at vælge uddannelse. 

 

En af metoderne har været at inddrage de unge i løsningen på at skabe en ny fortælling om erhvervsuddannelserne, fordi vi ved, at modtagerinvolvering og social proof er nogle af de største drivere for at motivere de unge. Resultatet er blevet hele 33 personlige elevfortællinger fra forskellige erhvervsuddannelser, der tilsammen bliver kernebudskabet i projektets markedsføringsindsats om EUD. 

 

Men hvordan har det været, at skulle reflektere over sine egne valg og veje? Og hvordan har det været at blive hevet ind fra højre og sat i erhvervsuddannelsernes rampelys? Kom med en tur backstage og hør, hvordan nogle af de medvirkende elever har oplevet at være med i udviklingen af markedsføringsindsatsen.

 

Indsatsen lanceres i løbet af februar - så stay tuned!

*CHOICE analyserapport

DEVS Update

Den Erhvervsfaglige Vej til Succes er et regionalt samarbejde, der strækker sig fra Tradium i Hobro til Hjørring i Nord og Thisted i vest. Vi er spredt over et stort areal. Sideløbende med den daglige drift og hverdagens gøremål igangsættes projektets aktiviteter med helt klare måltal i sigte og særligt tilrettelagt indhold. Men hvad gør de andre skoler? Hvor langt er de med idéer og planlægning? Nåede vi delmålene – og hvad synes de unge egentlig om vores benarbejde – nytter det noget?

 

DEVS Update er projektets statusopdateringer og nyheder og har til hensigt at være en medspiller i videndelingen om projektet og understøtte sammenhængskraften i projektets samlede budskab om erhvervsuddannelsernes mange muligheder.

 

Har du lige tilmeldt dig DEVS Update, så husk at du kan følge projektet på de sociale platforme her:

Facebook og Instagram. 

 

 

EUC Nordvest, Kronborgvej 119, 7700 Thisted, Danmark
27 24 50 07

Del på sociale medier

Del på FacebookDel på X (Twitter)

Gå til projekts hjemmeside  
Denne e-mail blev oprettet med Wix.‌ Opdag mere