1. הקלאסי - לוחות דרושים
מדור הדרושים העכשוי. חברות וארגונים מפרסמים בעמודי הדרושים השונים את התפקידים אותם הם מחפשים ואתם מוזמנים לפתוח כרטיס או חשבון בכל לוח כזה, לאפיין את התפקידים שמעניינים אתכם ולקבל משרות למייל או לנייד. מהלוחות הידועים: alljobs, Jobmaster, דרושים. ועוד רבים אחרים. כדאי ואף מומלץ להרשם לכמה שיותר עמודי דרושים רלוונטיים.
2. המובן מאליו - חברות השמה
חברות ההשמה מחזיקות מאגר נרחב של משרות מעניינות ומאגר גדול של מועמדים מחפשי עבודה. כמעט לכל חברת השמה מחלקות והתמחויות שונות. מומלץ לעקוב אחר המשרות המתפרסמות באתר האינטרנט של חברת ההשמה, בעמוד העסקי שלה ובחשבון הלינקדאין. הכי כדאי - לנסות להגיע לריאיון פנים אל פנים עם אחד מיועצי ההשמה בחברה. בראיון תוכלו לחדד מהן המשרות אותן אתם מחפשים ואף לבסס רושם וקשר בינאישי. בין חברות ההשמה הידועות והמוכרות: נישה, מנפאואר, אתוסיה וחברות רבות מאד העוסקות בהשמה לתפקידי הייטק, ביוטק, כספים, איכות, תעשייה מסורתית ועוד ועוד.
3. הרשמי - לינקדאין
הלינקדאין זירת המדיה החברתית הרשמית בנושאי מקצוע ותעסוקה. בלינקדאין יותר מ-500 מיליון חברים, ביניהם כמיליון וחצי ישראלים. קשרי עבודה, תעסוקה, קבוצות דיון וכמובן משרות פתוחות, הם ליבת הפעילות בלינקדאין. מומלץ מאד לפתוח חשבון בלינקדאין, חשוב שיהיה כתוב באנגלית עסקית מעולה ותהיה בו תמונה רשמית יחסית וטובה, מידע מקצועי אודותיכם, מקומות עבודה, לימודים, מילות מפתח הקשורות לתפקיד ועוד. בלינקדאין תוכלו לעקוב אחר אנשים וחברות המפרסמות משרות מענייניות, להצטרף לקבוצות ולעקוב אחר הסוגיות המקצועיות הרלוונטיות לכם. לדוגמא, קבוצת
Jobs and Careers management in Israel מונה למעלה מ-22,000 חברים.
עוד פרט חשוב: כמעט כל מגייס/ת משתמשים בלינקדאין ככלי עבודה מרכזי. לכן חשוב שגם אתם תהיו שם.
4. המעודכן - קבוצות פייסבוק
בשנים האחרונות הפכה גם הפייסבוק לזירת התרחשות מרכזית של שוק העבודה. את המשרות המעניינות תוכלו למצוא בקבוצות יעודייות בהן לוקחים חלק מחפשי עבודה ומגייסים בארגונים. גם במקרה של הפייסבוק מומלץ לאתר קבוצות רלוונטיות לתחום העיסוק שלכם ו/או לאיזור הגיאוגרפי הרלוונטי. הדרך לאתר קבוצות רלוונטיות היא לציין את המקצוע (למשל, חשבים) בשילוב המילה "דרושים", "משרות", "עבודה" ועוד. למשל, דרושים - כספים וחשבונאות היא קבוצה המונה כ-8,000 חברים. באותה שיטה אתרו משרות הממוקמות גיאוגרפית בסביבת מגוריכם. למשל, דרושים הצעות עבודה בדרום המונה יותר מ-20,000 חברים. פרסום המשרות בקבוצות מאפשר לכם גם לדעת יותר מי החברה המגייסת ואף לנסות ליצור קשר אישי יותר עם המפרסם/ת.
5. הענייני - עמודי קריירה של חברות
כמעט לכל חברה לשונית "קריירה" באתר הרשמי שלה. כמעט כל משרה תעלה בראש ובראשונה לאתר החברה. במרבית החברות הגדולות מערכת הגיוס מחוברת ישירות לאתר החברה ודרכו מגישים את המועמדות, צופים במשרות ועוד. אל תוותרו על שיטוט קבוע בין עמודי הקריירה של החברות שמעניין אתכם לעבוד בהן. אחרי שמצאתם משרה מעניינת והגשתם מועמדות. מומלץ מאד לאתר חברים או אנשי קשר בחברה ולבקש את עזרתם להגיע לראיון. עמודי קריירה לדוגמא: אינטל, טבע ועוד.
6. החדשני - קבוצות וואטסאפ, טוויטר, אינסטגרם ואחרים
גם המדיות החברתיות הנוספות הפכו לזירות מעניינות לחיפוש עבודה. קבוצות וואטסאפ יעודיות מבוססות על נטוורקינג, הפכו אף הן למוקד לפרסום ואיתור משרות.
ונסיים בתקווה לימים יפים של הזדמנויות, תקוות והצלחות
יש לי ציפור קטנה בלב והיא טובה לבנת כנף
והיא אולי כל התקוות איתה אני מרגיש חופשי
ולפעמים אני חושב והיא יושבת על ענף
שהיא תשובה לאכזבות בין מיתרי לבי
בהצלחה!