היו גם אתם מאבחנים וממיינים: מה אתם יכולים לדעת על הארגון שאתם מתראיינים בו?
top of page
הרשמה לניוזלטר

היו גם אתם מאבחנים וממיינים: מה אתם יכולים לדעת על הארגון שאתם מתראיינים בו?



מאי 2019


לאחרונה נפגשתי עם מועמד צעיר ומוכשר שסיפר לי על קורותיו בשוק העבודה. לאחר שסיים תהליך ארוך של מיונים הוא הוזמן לתצפית במקום העבודה. לא תמיד מתקיימים הריאיונות במקום העבודה. לעיתים התפקיד דיסקרטי ולעיתים משרדי המראיינים או משרדי משאבי האנוש אינם ממוקמים באותו הסביבה כמו עמדות העבודה בפועל. בנוסף התבקש אותו המועמד לבצע משימה במערכת העיקרית בה משתמשים העמיתים העתידיים שלו בתפקיד.

ואלו היו רשמיו: העובדים ישבו בשקט מוחלט. כל אחד ואחת היו שקועים בתוך המחשב וכמעט לא נרשמה אינטראקציה בין חברי הצוות.

בנוסף, במשך שעות ארוכות המתנתי עד שנמצאה עמדת מחשב תקינה בה הייתי יכול לבצע את המבחן. שעות ההמתנה האלו איפשרו למועמד לצפות בדינמיקת העבודה וגם להבין משהו על המיקום של התפקיד אליו הוא מיועד בארגון, בתנאים הניתנים לו ובסביבת העבודה.

לאחר היום הארוך, הוא החליט להסיר את מועמדותו ולהמשיך לחפש משרה מתאימה יותר.

אז מה אפשר ללמוד מרשמיו של המועמד ואיזה רמזים ניתן לקבל על מקום העבודה תוך כדי תהליך המיון?

1. גם לכם תפקיד של ממיינים ומאבחנים

אמנם הגשתם מועמדות ואתם נמצאים על "שולחן הניתוחים" של החברה אליה את מתמיינים, אבל גם לכם מותר להתבונן ולהחליט האם נכון או לא נכון לכם לעבוד במקום אליו התקבלתם. וכמובן, יפה שעה אחת קודם, לפני שחתמתם.

2. שימו לב לסביבת העבודה הפיזית

האם המקום נעים, מזמין, נקי. האם זמינים בו משאבים המאפשרים סביבת עבודה נוחה יחסית - איוורור, קירור או חימום, אור טבעי, מעט פרטיות בין העובדים, אקוסטיקה מתאימה. כל אלו נשמעים גורמים שוליים יחסית, אך יש להם השפעה מכרעת על היומיום שלכם כעובדים.

3. היחסים בין האנשים במקום

התבוננו באנשים - האם הם מרוצים, משוחחים בנעימות האחד עם השניה, או שקיימת מתיחות? האם התקשורת מתקיימת באווירה טובה, אנשים מחייכים זה אל זה או שהאוירה מתוחה, שוררת שתיקה כבדה או לחילופין צעקות?

כמו לתנאים הפיזיים, גם לאווירה ולדנימיקה בין האנשים יש השפעה מכרעת על איכות החיים שלכם בעבודה. אם אתם חשים שהסביבה רוויה בעוינות, כדאי לבחון אם מדובר במקרה יוצא דופן אליו נקלעתם או שזאת הדינמיקה הקבועה של המקום.

4. איך מתייחסים אליכם בריאיון

האם התנאים הפיזיים של הריאיון מאפשרים לכם לבטא את עצמכם היטב? אתם מתראיינים בחדר סגור והריאיון מאפשר פרטיות או שהוא מתקיים בתוך מרחב עבודה משותף ורבים יכולים לשמוע את השיח עם המראיינים? האם המראיינים הגיעו בזמן, קשובים אליכם וזמינים או שהם מאחרים, טרודים או עונים לטלפונים במהלך הריאיון.

אף אחד מהפרמטרים האלו אינו מכריע בנוגע להחלטה האם לקבל או שלא לקבל את התפקיד, אבל הוא יכול לתת אינדיקציה מסוימת על היחס לו תזכו כשתהיו עובדים במקום.

5. התנהלות המנהלים במהלך הריאיון

שימו לב לכימיה שלכם עם המנהלים המראיינים אתכם. האם נראה שהם בני אדם איתם תרצו לחלוק רבות משעות היום שלכם? האם הם מאפשרים דיון? מקשיבים במלוא תשומת הלב? האם הם מהווים סמכות מקצועית שאפשר יהיה ללמוד ממנה? והכי חשוב, האם יהיה לכם נעים במחיצתם.

ומה עושים עם הרשמים שאספנו? מנסים לאסוף אותם לכדי תמונה אחת. בודקים האם יש הלימה בין ה"תצפיות". האם יש פה דפוס חוזר המלמד על מקום מזמין, אנשים נעימים, אווירה המאפשרת התפתחות ומיצוי עצמי. או שהמידע שאספנו יכול לרמז על מקום עבודה מנוכר, לא נעים או פשוט מקום שסגנון העבודה בו לא מאפשר לכם להביא לידי ביטוי את היכולות שלכם או את השאיפות שלכם ממקום עבודה. מומלץ מאד לגבות את הממצאים האלו בשיחות עם עובדים, מכרים או עובדים לשעבר ולבדוק עימם האם גם הם חשים באופן דומה ביחס למקום.

רוצים לשמוע עוד על ראיונות עבודה? מוזמנים לפנות אלינו

תיוגים:

bottom of page