Creștem cu toții! 

Ianuarie 2022

Avem plăcerea să vă trimitem primul buletin de știri din 2022 unde vă împărtășim o parte din planurile noastre pentru acest an și ce am realizat pe parcursul lui Gerar. 

 

În primul rând vrem să anunțăm viziunea noastră pentru 2022:

”Să facem vocea copiilor auzită”

x
 
Mute
00:00 00:00

2022

În noiembrie 2022 vom împlini 5 ani de existență și pentru a sărbători acest moment important ne-am propus să ajungem la 5,000 de elevi, beneficiari ai activităților noastre. În prezent avem aproximativ 3,000 de elevi, iar mai mult de jumătate provin din mediul rural. Credem că targetul nostru de anul acesta este realizabil și în acest sens avem deja planificare o serie de activități: 

 

  • Lansarea podcastului Pauza Mare - Februarie
  • Târgul Național de proiecte Școala Nucleu - Aprilie
  • Camp Virtual special de Ziua Copilului - Iunie 
  • Camp Change Architects - Iulie
  • Lansare Change Architects ediție aniversară  - Octombrie 
  • Gala AllGrow - Decembrie 

Noutăți

Curs design thinking pentru cadrele didactice

 

125 de cadre didactice au decis să se înscrie la cursul de design thinking pentru cadrele didactice ce se va desfășura online în perioada 1 Februarie - 15 Martie. Cursul a fost construit împreună cu profesoarele inovatoare pe baza experienței de lucru cu elevii folosind metoda design thinking.

 

La finalul cursului participanții vor putea să:

  • aplici metoda design thinking la clasă
  • să realizezi un proiect cu elevii ce contribuie la dezvoltarea competențelor cheie 
  • să colaborezi cu alte cadre didactice pentru a face schimb de bune practici și idei de colaborare

Acesta este prima iterație a cursului nostru iar pe baza feedbackului participanților ne dorim să extindem acest curs la un grup cât mai mare de cadre didactice.

Change Shaping Schools

(CSS-EU)

 

Pe 20 și 21 Ianuarie, 35 de cadre didactice din județele Călărași, Constanța, Galați și Gorj au participat la trainingul CSS-EU. 

Proiectului CSS-EU este co-finanțat de Comisiei Europeană și include parteneri din Cipru, Croația, Grecia, Marea Britanie, România și Serbia.

ChangeShaping Schools dorește să devină proiectul pionier pentru diseminarea „Educației pentru inovare socială” (EIS) în Europa ca un model educațional incluziv cuprinzător pentru împuternicirea și pregătirea elevilor pentru viitor.

 

În câteva cuvinte, EIS este locul în care tinerii conduc proiecte, construite printr-un proces de co-creare împreună cu adulți din școală și din comunitate, pentru a aborda problemele sociale și de mediu ce sunt importante pentru ei.

Școala Nucleu Social

 

În pofida dificultăților Proiectul Școala Nucleu Social continuă să se implementeze și să mobilizeze comunitățile în proiecte de inovare socială. Anul acesta s-a alăturat o nouă școală din comuna Rediu din județul Galați și două școli au decis să reia proiectul în județul Vrancea la Găgești și în Buzău la Chiojdu.

 

Proiectul ȘCOALA - NUCLEU pentru Inovare SOCIALă comunitar este un proiect educațional derulat de Asociația All Grow cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

 

Pe parcursul lunii Februarie și Martie vom participa la mai multe târguri de idei, unde elevii vor prezenta proiectele realizate de ei. 

Change Architects

Proiectul Change Architects este în plină desfășurare și elevii lucrează la proiectele lor la cele trei niveluri. Mentorii și susținătorii au un rol important în a-i susține pe elevi în efortul lor de a realiza proiecte cu impact comunitar ce dezvoltă competențele critice.  

Resurse

  • Pentru cadre didactice: Participarea la proiectul Participation legat de evoluțiile contemporane și noi ale fenomenelor de extremism și radicalizare în Europa unde vor fi prezenta bune practici/exemple din cercetarea din proiectul PARTICIPATION si din experiente anterioare și va fi o ocazie pentru a discuta practici și experiente din practică la clasă.
  • Pentru elevi: Participare la SWITCH, cea mai mare competiție antreprenorială dedicată liceenilor din clasele 9 – 11 (individual sau în echipe de maximum 3 membri) care au idei sau soluții de business, tech sau proiecte colaborative sustenabile, indiferent că vorbim despre IT, artă, natură sau orice alt domeniu important pentru societate.

Redirecționează 3.5%

În fiecare an avem posibilitatea de a redirecționa 3.5% din impozitul pe venit către Asociația All Grow, acest proces este simplificat iar formularul 230 poate fi completat și semnat online iar apoi trimis pe adresa info@allgrowconsulting.com.

 

Acest suport este foarte important pentru noi, pentru că ne dă posibilitatea de a răspunde imediat nevoilor comunității noastre și ne ajută la construirea sustenabilității. Dacă vrei să ne susții intră pe https://redirectioneaza.ro/asociatia-all-grow și îți suntem recunoscători. 

 

Redirecționează 3.5%

Mulțumim tuturor celor ce au participat la activitățile noastre și ne-au susținut în realizarea lor.   Împreună putem! 

 

Dacă aveți noutăți sau informații pe care vreți să le împărtășiți cu comunitatea noastră vă rog să le trimiteți pe email la info@allgrowconsulting.com. Suntem nerăbdători să le citim.  Vă mulțumim pentru că ne sunteți alături! Așteptăm cu nerăbdare întrebările, sugestiile și comentariile dumneavoastră.

 

Numai bine, 

Echipa All Grow 

Whatsapp +40726158632

Share on social

Share on Facebook

Află mai multe despre noi