מפגשי הזום הפתוחים "נפגשים בשלישי" מעלים הרבה מחשבות, כלים ותובנות.
במפגש שהתקיים ב22.6.21, התארח אייל שביט- מנהל היחידה לפיתוח קשרי קהילת עסקים (מנהלת קידום עסקים לשעבר), מנהל קהילה, עיריית תל אביב יפו. דוקטורנט בתחום כלכלה אורבנית באוניברסיטת בר אילן.
ונתן סקירה של כלים מעשיים אותם יכולה הרשות להפעיל בהתאמה לצורכי השטח ובמטרה לחזק ולקדם את העסקים המקומיים.
להלן סיכום קצר של תובנות מהמפגש.
המפגש המלא הוקלט ונמצא במאגר המידע שבאתר שלי galdekel.co.il
מפגשים פתוחים: במטרה לחזק את מערכת היחסים והאמון שבין הרשות והעסקים, מקיימת הרשות מפגשים קבועים אחת לרבעון, פתוחים לכל בעלי העסקים בעיר. במפגשים עולים נושאים רגולטורים בעיקר וכאלו הנוגעים לפעילות ותחומי האחריות של הרשות. נושא המפגש מפורסם מראש. משתתפים בו בעלי התפקידים הרלוונטיים מהרשות. המפגשים יעסקו תמיד בנושאי רוחב הנוגעים לכולם ולא בבעיה פרטנית. לדוגמה: תחבורה, חניה, אשפה, תוכניות עתידיות, רכש ועוד.
קבוצות תקשורת ישירה: כאשר ניתן לחלק את העסקים לקבוצות של כמה עשרות או מאות, ניתן לנהל קבוצות וואטצאפ או אחרות בהם עובר מידע מהרשות לעסקים.
בלוד ברוך סילבר מנהל קבוצה פתוחה בה בעלי עסקים יכולים להעלות בעיה פרטנית ולקבל מענה והתיחסות מהעירייה או מבעלי עסקים אחרים שהנושא קשור אליהם.
תרבות רחוב: אירועים קטנים, מקומיים וחוזרים על עצמם, יוצרים השפעה ממושכת ומשמעותית על העסקים המקומיים, יותר מאירועים מרובי משתתפים וחד- פעמים. האחרונים יוצרים לרוב יותר הפרעה ופגיעה בעסקים מאשר השפעה חיובית (בשל עומס אנשים, רחובות חסומים ועוד). עסקים מקומיים מעוניינים בקשר הקרוב עם התושבים המקומיים ולכן על פעולות התרבות להתאים ולמשוך את הקהל המקומי.
שיפוצים: הרשות המקומית אחראית על התשתית הציבורית ותצא בפרויקט שיפוץ במרחב מסוים בעיקר במטרה לטפל בתשתית כגון ביוב, כביש, תאורה ועוד. על מקדם העסקים להבטיח כי בעת השיפוץ ישמר או ישתפר המרחב הציבורי כמרחב קהילתי. כלומר: תאורת רחוב, ריהוט רחוב, צל, מדרכות רחבות ועוד. וזאת על מנת לשפר את תנועת הולכי הרגל ולמשוך את הקהל המקומי להשתמש בקביעות במרחב ובכך להיחשף בקביעות לעסקים המקומיים.
התחדשות עירונית: זו מדיניות עירונית וממשלתית שמטרתה לחזק שכונה/אזור. התוצאה היא כניסת אוכלוסייה חזקה ויציאה של אוכ' חלשה וותיקה. וכן כניסה של עסקים חזקים ויציאה של עסקים חלשים. מהלך של התחדשות עירונית הוא הזדמנות להכניס לאזור עירוב שימושים, חזיתות עסקיות בכל או במרבית הבניינים החדשים, שיפור נוחות השימוש ברחוב- חניות, מדרכות ועוד.