כלכלה מקומית- ניהול משותף

עסקים קטנים לעומת גדולים תלויים יותר במערכת הסביבתית מאשר בכוחות השוק!

אם אנחנו מסכימים על כך, אזי ברור לנו מדוע על הרשות המקומית לפעול ליצירת מערכת תומכת ומעודדת כלכלה מקומית.

 

מודל הקניון- הקניונים מצליחים בעולם בשל הגורם המנהל ומתכלל העוסק במספר תחומים מרכזיים:

1. תכנון וניהול
2. תחזוקה ונראות
3. תמהיל עסקים 

4. שיווק, מכירות- משיכת קהל

 

הרחוב המסחרי ובוודאי כאשר העסקים פזורים במספר רב של מוקדים, סובל מחוסר ניהול ותכנון. ברחוב המסחרי מספר רב של שחקנים ביניהם בעלי הנדל"ן, בעלי העסקים, התושבים, הרשות המקומית, רשתות גדולות. 

אם נחשוב על הרשות כמנהלת קניון נוכל להתחיל לפעול בכיוונים שיחזקו את רחובות המסחר ומרכזי העסקים הקטנים.

 

1. תכנון וניהול- מבט על המאפשר להבין, מי קהל היעד- מי גר בקרבת מקום, מי מגיע למקום, אילו עוגנים מושכים, אילו חסמים מפריעים. מי השותפים. הסביבה הפיזית- מה פועל לטובתנו, מה מעכב? 

את המפה הזו נעביר לתהליך תכנון וביצוע, על-פי התובנות והפערים שיעלו.

 

2. תחזוקה ונראות- קניות הן חוויה. חוויה חושית של ריח, מראה, וקול. חוויה של מפגש. חוויה של עניין. דמיינו אתכם בשוק מקומי צבעוני ושמח. את הצבעים, התנועה, הריח, הקולות מסביב. דמיינו אתכם ברחוב מסחרי מתוכנן- מדרחוב מוצל, עם ספסלים לשבת, תאורת רחוב, מעט מכוניות, תנועת הולכי רגל ערה ונינוחה.

זו חווית קניות שאנו רוצים לקחת בה חלק. אך ברחוב המסחרי לרוב המדרכות צפופות, אין צל, קשה לעבור מצד אחד לשני. מלוכלך, הריח לא משהו... לעומת הקניון- נקי, מסודר, יש מרחב תנועה מוסדר. יש לנו היכולת לשלוט בחוויה, על-ידי שמירה על סדר וניקיון. הסדרת צל ומקומות ישיבה. הכנסת מוסיקה ואף צמחים ריחניים שיעודדו תנועה במרחב לאורך זמן. כמובן נגישות, בטיחות, מרחב פעילות לילדים הקטנים, אומנות מושכת ועוד.

 

3. תמהיל עסקים- כולנו מכירים היטב את רשימת הקניות. אני צריכה בגד, וגם ברגים, ומתחשק לי קפה, וצריך מתנה לסבתא, ומחברות לילדה לביה"ס. אנחנו רוצים הכל במקום אחד, בנוחות, בקלות. יש עסקים משלימים- בית הקפה ליד חנות הספרים (לפעמים בפנים). חנות בגדים ולידה חנות הלבשה תחתונה. הקניונים אלופים ביצירת תמהיל שגורם לנו להישאר ולנוע מחנות לחנות, לנוח במסעדה ולהמשיך "להסתובב".

ברחוב המסחרי אין תכנון של תמהיל מאחר וכמעט כל מבנה שייך לגורם אחר ואין תאום. גם כאן יכולה הרשות המקומית לפעול ולהשפיע. על-ידי שיח וארגון בעלי הנדל"ן. ע"י ארגון בעלי העסקים. ע"י קביעת חוקי עזר לגבי סוג הפעילות המאושר ברחוב. לתמהיל העסקים חשיבות קריטית בשמירה על הלקוחות במרחב לאורך זמן. ללא תמהיל מתאים הלקוח לא יגיע כלל או יגיע נקודתית לחנות אחת ומיד יעלה על הרכב וימשיך למקום הבא. 

 

4. שיווק מכירות ומשיכת קהל- התחום הזה כבר קיבל הרבה נראות ועשייה ברשויות, בעיקר במשבר הקורונה. הוקמו אתרים, אינדקסים של עסקים, פרסומי פייסבוק ושילוט לקידום רכש מקומי. פעילויות תרבות ברחוב. קהילות עסקים. תו מקומי. החשוב הוא להמשיך לאורך זמן. לזהות את הכלים המתאימים לקהל היעד ולפעול בהם בקביעות. קמפיין חד- פעמי לא יספיק. 
 

אם העיר/הישוב היא קניון, הרשות היא מנהלת הקניון ומקדם העסקים הרשותי הוא המנכ"ל. זהו תפקיד מקצועי, שניתן ללמוד אותו. הוא דורש גמישות ולמידה של המציאות המשתנה. כלים מעולם המסחר והמכירות. זיהוי שינויים בשוק ובסגנון הקנייה, יכולת לגייס שותפים ולהוביל תהליכים ארוכי טווח. 

תפקיד מאתגר ומרתק. 

 

רוצים ללמוד עוד- הרשמו למפגש זום פתוח בנושא- ראו מטה

רוצים ללמוד עוד על מודל הקניון 

מגמות חדשות בעולם המסחר

טיפים ורעיונות

הצטרפו אלי למפגש זום פתוח

"נפגשים בשלישי"

 

מיועד עבורכם, מקדמי עסקים ברשות המקומית

והפעם נארח את גולן איפרגן- מנהל השיווק של קניוני ביג

ביום ג' 4.5.21

בשעה 13:00- 14:00

הירשמו  וקבלו לינק למפגש

 

מחכה לכם, גל דקל- "דקויות"

יועצת ארגונית ועסקית

הרשמו כאן
galdekel19@gmail.com
052-6032640

בקרו באתר שלי  
This email was created with Wix.‌ Discover More