בשנים האחרונות יש פריחה של מחזות זמר ישראלים מקוריים: יש מחזות זמר ישראלים לחובבי ברודווי שמצליחים למלא פה אולמות גדולים, יש מחזות זמר ישראלים לילדים, יש מחזות זמר ישראלים עם להיטים מוכרים, ויש מחזות זמר מחתרתיים ובועטים, יש מחזות זמר ישראלים לחובבי היפהופ ובלוז, יש מחזות זמר ישראלים לחובבי מוזיקה מזרחית, ויש אפילו מחזות זמר ישראלים לאנשים שלא אוהבים מחזות זמר. בגליון השישי של "הקיר החמישי" אנחנו מארחים בראיון רב משתתפים, 7 יוצרים ויוצרות שיצרו בשנים האחרונות מחזות זמר מאוד שונים זה מזה, ומנסים ללמוד יחד איתם על הגל החדש של מחזות הזמר בישראל.
המוזיקאי אודי קנבל, כתב מאמר דעה על תפקיד המוזיקה ביצירת מחזמר ישראלי מקורי, המחזאי והשחקן גיל כהן כתב על חג המחזמר, וגם אני כתבתי טור אישי קצר שמסביר (בעיקר לעצמי) מה בעצם הבעיה שלי עם הז'אנר.
בלי קשר למחזות זמר, גם רצינו לנצל את ההזדמנות להזמין אתכם להכנס ולבדוק את אתר מחזאי ישראל שזכה לעיצוב מעודכן, לנסות את מנוע החיפוש החדש, ולמחזאים שבינכם, לעדכן את העמודים שלהם במחזות חדשים ומדיה. האתר שמנוהל על ידי המכון למחזאות ועמותת "קבוצת עבודה" הוא פלטפורמה שמבוססת על עריכה עצמית, והמחזאים שמקפידים לתחזק ולעדכן את העמודים שלהם, מקבלים פניות מפתיעות ומרגשות מהעולם, וזוכים להכרה של תלמידי וחובבי תיאטרון בארץ, שיכולים להכיר דרכו את עבודתם, גם לפני או אחרי שהיא מוצגת על הבמה.
קריאה מהנה,
יגאל זקס
מנהל אמנותי
"קבוצת עבודה".