אחרי כחודשיים בבית החלה חזרה הדרגתית לשיגרה. מעטים חזרו כבר בשלב הראשון, ב10/5 יחל השלב השני ויותר ילדים יוכלו לצאת מהבית, למערכת החינוך ולמפגשי משפחה וחברים. יש הורים שחוששים לשחרר ומתעכבים עוד ביציאה ויש ששועטים קדימה, כאילו סרו ההגבלות כולן. יש תחושה כללית של חוסר וודאות וחיזוק קבלת החלטות אישיות.
תיאום ציפיות - קבלת החלטות מתקיימות בדרג ההורי. חשוב שתרגישו שלמים עם ההחלטה שתתקבל לפני שתעבירו אותה לילדים. הבטחון שלכם הוא ערובה לבטחון שלהם. במידה והם ילכו מחר לגנים ולבי״ס הזכירו להם את השינויים שנדרשים בשל מגפת הקורונה והכינו אותם לכך שאמנם יחזרו לאותו מקום אך התנאים בו יהיו שונים. במידה ובחרתם לעכב את חזרתם חשוב שידעו שבחירה זו אישית כי זה מה שאתם חושבים שנכון עבור המשפחה שלכם ושמשפחה אחרת יכולה לבחור אחרת, בהתאם למה שנכון בעיניהם. זאת כדי למזער רגשות קנאה והפחדות מיותרות כשידברו עם ילדים אחרים.
תנודות רגשיות - אחרי כל כך הרבה זמן בבית, כל שינוי הוא משמעותי והיציאה ממנו היא מקור להתרגשויות ואולי גם חששות, גם אצל ההורים וגם אצל הילדים וזה אומר שיכולים להיות מצבי רוח משתנים ורגישות גבוהה יותר אחד לשני. זה לגמרי טבעי. קחו אויר ונסו לקבל זאת בהבנה ולעזור להם לצלוח את המעבר הרגשי במקביל לזה הפיזי.
מפגשים חברתיים - אחרי זמן רב עם אילוצי בידוד חברתי, נפתחה האפשרות לפגוש חברים! יש שימשיכו מאותה נקודה בה הפסיקו, חלקם שמרו על קשר דיגיטלי ועבורם השינוי יהיה פחות משמעותי, עבור אחרים, בעיקר אלו שהתנתקו, השינוי יכול להיות מהותי. כך או כך לקראת המפגש המחודש אני מציעה לעזור במידת הצורך עם הגדרות חברתיות. האם אפשר לקבוע עם חברים? אחד או יותר? איפה? מתי? להזכיר שגם אחרים יהיו נרגשים, לעודד הקשבה ושיתוף בחוויות, קצת כמו חזרה אחרי החופש הגדול :)
ילדים - לפי התכנון עד סוף החודש יחזרו כל התלמידים לבתי הספר, אך בשלב זה תלמידי כיתות ד׳ עד י׳ עדיין בבית. לצעירים מביניהם זה עשוי להיות קשה יותר, במיוחד שהזמן מתמשך, השיעמום עולה ואחיהם הקטנים חוזרים למסגרות אך לא הם.
אני מצרפת לכם מאמר עם טיפים לדברים שאפשר לעשות בבית ולהקל על תקופת מעבר זו:
מה עוד נשאר לעשות עם המשפחה? מסתבר שהרבה - על פעילויות משפחתיות בבית.
נוער - בני הנוער עדיין לא חוזרים למסגרות החינוך אך מותר להם כבר להפגש, בתנאים מגבילים. במקרה שלהם כדאי להעביר להם את המסר שסומכים עליהם ולהזכיר את החוקים. לאפשר להם עד כמה שניתן לנהל את עצמם בהמשך הלימודים המקוונים ובתיאומים החברתיים וליידע שאתם שם עבורם במידה ויצטרכו.
מצורף מאמר ממוקד שיקל בהבנת קבוצת גיל זו:
החדר הוא המרחב הפרטי היחיד שלהם כרגע - על התמודדויות של ועם מתבגרים בבית.
קבוצת פייסבוק במיוחד בשבילכם - בזמנים מאתגרים יש ערך בלהיות חלק מקהילה. לשם כך פתחנו קבוצת פייסבוק סגורה, בשם הורות בימי קורנה - מתחברים לשפיות. זה המקום עבורכם ועבור חבריכם לוונטילציה ותמיכה הדדית, מקום להעלות בו שאלות ולקבל תגובות ותשובות מנסיונם של הורים אחרים, מאנשי המקצוע ומהמומחים של מרכז ״מתחברים״. קישור להצטרפות
מוצרים מקדמים בחנות האתר של מרכז ״מתחברים״ - מגוון מוצרים שיוכלו לשמש אתכם בניצול הזמן המשותף לזמן איכות עם ערך מוסף - למידה מהנה, בעזרת משחקים התורמים לבניית הבטחון העצמי, התמודדות עם כעסים, מוצרים המקדמים בחירה חברתית נבונה, ספר ילדים הנותן כלים להגשמת משאלות, חוברות להתמודדות עם פחדים ועוד.
* 15% הנחה על כל המוצרים בחנות!!! *
** מתנה על כל קניה - לוח תכנון להצלחה! **
קישור לחנות
באיחולי ימים טובים, עם הרבה הנאות, בריאות טובה ובשורות טובות! :)