Voortgang van het project
Afgelopen 11 januari is het Ontwerp Bestemmingsplan ‘Buurtschap Crailo’ vastgesteld door de colleges van Gooise Meren, Hilversum en Laren. Samen vormen deze 3 gemeenten de GEM Crailo: een Gemeenschappelijke Exploitatie Maatschappij.
Het Ontwerp Bestemmingsplan is in te zien op ruimtelijkeplannen.nl en geeft de uitgangspunten aan waar ons project, klein crailo, aan moet voldoen. Zo worden er bijvoorbeeld kaders benoemd voor de verschillende functies die mogelijk zijn op verschillende plekken, wordt de maximale hoogte van (nieuw)bouw aangegeven, en wordt het maximaal aantal woningen genoemd per bouwvlak. Het ontwerp bestemmingsplan richt zich op hoge kwaliteit woningen en bedrijvigheid, met een hoge duurzaamheidsambitie. De verdere ambities van Buurtschap Crailo zijn te vinden op www.crailo.nl Het ontwerp bestemmingsplan lag tot 25 februari jl. ter visie. Op basis van de binnengekomen zienswijzen wordt het bestemmingsplan vastgesteld.
Op meerdere plekken binnen de buurtschap Crailo is ruimte voor collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). In het tweede kwartaal van 2021 organiseert de GEM hier een aparte bijeenkomst over. Hier houden we jou uiteraard van op de hoogte. Om een kans te maken als buurtschap hebben wij ons verenigd in een werkgroep die bestaat uit verschillende disciplines. Als werkgroep vormen wij de trekker van het initiatief klein crailo.
Onze doelstelling voor dit kwartaal is om de ambities en doelstellingen van klein crailo verder te concretiseren om te komen tot een Programma van Eisen, welke als uitgangspunt kan dienen voor het ontwerp van de gemeenschap. Hiervoor hebben we jouw input nodig! Met de concrete ambities en een modellenstudie hopen we de GEM te overtuigen van de meerwaarde van klein crailo voor Buurtschap Crailo.
Wij streven ernaar om deze zomer de eerste modellenstudies te doen die moeten leiden tot een intentieovereenkomst met GEM Crailo. Met de intentieovereenkomst is het mogelijk een subsidie aan te vragen om de plannen verder uit te kunnen werken en een haalbaarheidsstudie te kunnen doen om te komen tot een haalbaar plan met grondbod.