Nyhedsbrev fra GV, 5 - 2021

Du modtager denne e-mail, fordi du abonnerer på Ghana Venskabs e-mail nyhedsbrev. Det betyder ikke, at du nødvendigvis er medlem eller er fast støtte. Hvis du gerne vil det, så klik hér og kom igang! Du kan selv afmelde nyhedsbrev eller ændre e-mail adresse nederst på siden.

Redaktør: Lone B. Schrøder, medlem af oplysningsudvalget.

Nye socioøkonomiske virksomheder

 

Karaga Youth Centre og Savelugu Youth Centre er nu kommet i gang som socioøkonomiske virksomheder. Indtægterne skal bruges til at drive ungdomscentrene og give unge kompetencer og værktøjer til at skabe et bedre liv for de unge og deres familier - og desuden tilbyde kulturelle og sociale aktiviteter.

 

Ungdomsudvikling drevet af og for de unge!

 

Foto: en bærbar computer overrækkes

 
Se f.b. opslag d. 19. sept

Folkeforsamling

 

Det er fortsat vigtigt at sikre en bæredygtig udvikling i borgernes engagement i de lokale forvaltningsstrukturer på distriktsniveau - en udvikling der omfatter alle. Manglen på effektive platforme for engagement har gjort de fleste borgere "ligeglade" med udviklingsprocesserne i deres distrikter.

 

For at vende denne tendens indførte GDCA under E4L-programmet konceptet "Folkets forsamling" på regionalt og distriktsniveau. Dette for at styrke borgernes engagement i de lokale forvaltningsorganer. I år har der været fokus på det nationale budget for 2021.

 

Saboba-, Karaga-, Mion- og Kumbungu-distrikterne samt Savelugu Kommune, hvor E4L-programmet gennemføres med finansiel støtte fra CISU og Ghana Venskab i Danmark, var de fem distrikter, der modtog støtte til dette års folkeforsamling.

 

Foto: et udsnit af deltagerne

 
Læs mere her på GVs hjemmeside

Iværksætter træning

 

I løbet af det sidste års tid har over 200 unge mennesker modtaget undervisning i både at oprette spare- og låne muligheder og at drive selvstændig virksomhed.

 

- Og indtil videre har 53 mænd og 33 kvinder startet egen forretning. 

 

Foto: Seidu Zakaria

 
Læs Seidus historie her

Ghana Højskoledag 2021

 

Abdallah Mohammed, teknisk rådgiver i CLIP, berettede om situationen i Nordghana under højskoledagen på Silkeborg Højskole d. 2. oktober.   Det overordnede emne for dagen  var Bæredygtighed og Klima. 

 

Der er ingen tvivl om, at klimaændringerne i Nordghana er værst for dem, der allerede er mindrebemidlede, har begrænset adgang til indtægter (cash crops) og er meget afhængige af naturens ressourcer.

 

Små landbrugere er således den gruppe, der er mest udsat, og de udgør størstedelen af landbrugerne i det nordlige Ghana. Som det kan ses i præsentationen, introduceres nu indtægtskilder så som biavl,  husdyr i form af geder eller får, dambrug m.m.  

 

Foto: Biavl 

 
Se præsentationen her

Vejarbejde ved Gbullung Road

 

Ungdomsgruppen fortæller: 

"Vi havde en organisationskomite, der omfattede alle brugere af vejen, som mødtes her i Youth Centre i Gbullung. Vi fik indhentet tilladelse hos politiet. Der var mange trusler mod demonstranterne; men den store tilslutning var overbevisende. Så alt forløb fredeligt!

 

Der er kommet en ny regering, og de insisterer på at løftet skal holdes. Der er kontrakt på arbejdet af hele vejen mellem Nyankpala og Kumbungu. En sidevej til Tolon vil også blive repareret". 

 

Interviewet blev gennemført midt mellem Gbullung og Nyankpala med tilladelse fra konstruktionsarbejderne.

 

Foto: Yussif Mohammed Zanjina

 
Se interviewet filmet her
Klosterport 4E, 8000 Aarhus
Tel. 2323 2324

Del på sociale medier

Del på Facebook

www.ghanavenskab.dk