שימוש נכון בדיגיטל לפרסום עסקים - איך עושים את זה?
במפגש האחרון של "מתחברים בשלישי" התארח טל זילברברג - שותף בחברת גרין-בוק הנותנת פתרונות פשוטים ואיכותיים לשיווק דיגיטלי ונוכחות ברשת.
טל, יזם ואיש עסקים עוד מגיל 14, הצטרף לחברת גרין-בוק ב2016 ויחד עם שותפו גיא הרחיב את פעילותה מכרטיסים דיגיטליים לעסקים, לפלטפורמה בין לאומית הכוללת אפליקציות עירוניות, מערכת פליירים, מערכת לניהול כנסים ועוד.
מטרת המפגש הייתה ללמוד "מה כן עובד"?
לאחר שנה וחצי בה כמעט כל הרשויות באופן גורף הקימו דפי פייסבוק לקידום עסקים, אתרים, קניונים, אינקדסים .... מה הצליח?
סיכום תובנות המפגש:
1. פשוט ואינטואיטיבי - על הפלטפורמה להיות קלה להפעלה, מהירה לשימוש, נוחה ממחשב ומטלפון, אפשרות לעבודה עצמאית וכן לתמיכה. לדברי טל "מעל 3 פעולות אנחנו כבר לא מבצעים" ולכן אתרים שדורשים תחזוקה רבה, דפים שמופעלים ע"י גורם אחד כשכל האחרים נדרשים לשלוח מידע (תמונה, לוגו, מלל...) - זה לא עובד!
2. עצמאות גמישות ועדכון מהיר - על המערכת לאפשר לכל גורם לעדכן, להוסיף או לשנות מידע מהר, בקלות ומכל מקום בכדי לשמור על המידע עדכני. אם המערכת דורשת "שנגיע למשרד" ונקדיש עכשיו חצי שעה לעדכון פרטים... המידע יהפוך מהר מאד ללא רלוונטי והמשתמשים יעזבו.
3. WIN-WIN או "משהו לכל אחד" - המערכת צריכה לשרת את שלושת חלקי המשולש של הכמ"מ - העסקים - הרשות המקומית והתשובים. מערכת שנותנת מענה רק לאחד או שניים תתקשה למשוך משתמשים לשימוש קבוע.
מה נותנת מערכת גרין בוק שהופך אותה לאטרקטיבית למשתמש?
א. תושב- שימוש קל ומהיר- מקבל לינק לוואטצאפ פותח והנה הוא כבר מקבל מידע על אירוע, יכול להירשם, יכול להתחבר לאתרים נוספים שמקדמים אותו בתחום הנדרש לו.
ריכוז כל המידע - יכול להכנס לאפליקציה המלאה ולמצוא בה מידע עירוני - טפסים, הודעות, תשלומים. נחשף למכלול פעילויות התרבות והפנאי. וכן נחשף לשירותים ומוצרים של עסקים מקומיים. והכל במקום אחד - קל ופשוט.
הנה דוגמה
ב. הרשות המקומית - ריכוז כלל המידע לתושבים. יכולת עדכון מהיר של המידע ושליחה שלו ישירות לטלפונים של התושבים. יכולת מעקב על ביצועים - כמות צפיות. חיזוק השיח הישיר עם התושב ע"י פנייה מהירה וישירה מתוך האפליקציה לעובדי הרשות. עצמאות של העובדים לעדכן מידע באופן ישיר ללא צורך בריכוז כל הטיפול באפליקציה בידיים של עובד אחד.
הנה דוגמה נוספת - האפליקציה של כפר ברוך דרכה ניתן לקבל עדכונים וגם לדווח על מפגעים.
ג. בעלי העסקים - חשיפה מהירה וקלה ללקוחות המקומיים. יכולת להציג הטבות ולמשוך קהל. חיבור ונוכחות דיגיטלית לעסקים שהדבר חסר להם -בקלות ובעלות נמוכה מאד.
לדוגמה - הכרטיס הדיגיטלי שלי "דקויות" המאפשר יצירת קשר מהיר, שליחת הודעה, וכניסה למגוון לינקים נוספים של פליירים, אתר, פייסבוק ועוד שברשותי.
המשך והרחבה בהקלטה של המפגש, מוזמנים לצפות - לינק בתחתית העמוד