top of page

VERNISAJ "TELEFONUL FĂRĂ FIR"

Intrare liberă

VERNISAJ "TELEFONUL FĂRĂ FIR"
VERNISAJ "TELEFONUL FĂRĂ FIR"

Data și locul

01 sept. 2023, 18:00 – 19:00

Sediul CdRF, Strada Popa Tatu 68, București, România

Detalii

Misiunea CdRF este de a sprijini fotografii din România. Primul vernisaj din “Is this a fest?” este al expoziției „Telefonul fără fir”. Proiectul aparține colectivului de fotografi compus din Gabriela Panțu, Magda Fulger, Emilian Avrămescu, Marius Surleac, Ramona Copil, Silvia Dinca, Sorin Marius, Marius Cinteză, Dan Stănilă, Gabriela Pătrășcan, Raluca Lupașcu, Elena Răceală și Adrian Mitu. Vă așteptăm la vernisaj în prezența autorilor, la CdRF de la ora 18:00. După acesta vă invităm și la următorul vernisaj din spațiu, al expoziției lui Cornel Lazia în galeria “Is This Art?”.

„Telefonul fără fir” urmărește ideea jocului clasic al copilăriei noastre în care un fotograf realizează o primă imagine și apoi îi predă ștafeta următorului care face la rândul său o imagine inspirată din prima. Maniera ludică a demersului a dat posibilitatea stilurilor diferite artistice de a se armoniza într-un proiect coerent și emoționant. Cromatica alb-negru, uneori grafică, alteori mai subtilă creează o poveste a siluetelor și a gesturilor în peisaje omniprezente cu o tușă de nostalgie. Proiectul a început în iulie 2022 și s-a finalizat în februarie 2023.

Despre autori:

Gabriela Panțu

Pentru Gabriela, fotografia este o pasiune care îi permite să traspună artistic idei și emoții, îi stimulează creativitatea, o ajută să se echilibreze și să descopăre lucruri noi despre ea. Totodată, îi permite să se alăture celor care, cu mijloace artistice, abordează temele care o atrag - teme care explorează natura umană și societatea.

Magda Fulger

Magda este un fotograf amator din Constanța. Fotografia Magdei poate fi descrisă ca grafică, abstractă, adesea suprarealistă și poetică. Lucrările ei au fost selectate în multe expoziții colective (în tară și străinătate), publicate în reviste internaționale și în galerii curatate. A avut trei expoziții personale, din care două cu lansare de album. În prezent, este membră a Asociației Kulturale Constanța. Mai multe despre Magda găsiți în link: https://magdafulger.com/

Emilian Avrămescu

Emilian este consilier juridic. A început să aprofundeze fotografia în anul 2012, când s-a înscris la cursurile de artă fotografică organizate de Centrul Cultural Județean „Teodor Burada” Constanța. În anul 2014 a obținut locul I la secțiunea Fotografie socială și documentară - Festivalul Internațional de Arte Vizuale Vama sub Lumini de Oscar. Mare parte din fotografiile din ultima perioadă sunt realizate cu telefonul mobil. Emilian Avrămescu este prezent în spațiul fotografic național și internațional, iar lucrările sale pot fi regăsite în diverse expoziții, e-book-uri, colecții și galerii online, cum ar fi 1X, Photographic Mercadillo, Oneeyeland, Artfreelife, Photoimaginart, Art Limited, On Spot Gallery, Street Core Photography - SCP eZIne, https://buff.ly/4135y0x, Street Level Photography, Street Photography Top Selection, Urban Street Photography Gallery etc.

Marius Surleac

Marius Surleac este bioinformatician, scriitor și fotograf. Fotografiile sale au fost publicate în reviste și galerii online precum 1x, One Eyeland, Vogue Italia, 100ASA, PiART, Terra Quantum, Photographize, Dodho, Worbz, BLUR Magazine, etc. Are portofolii expuse în Photographize (US), Influx Gallery (UK), JaamZIN  Creative (Singapore). Este curator al galeriei online 100ASA și face parte din juriul New York Photography Awards. A câștigat premii/ mențiuni la unele dintre cele mai cunoscute concursuri internaționale de fotografie.

Mai multe pe http://mariussurleac.ro/about/

Ramona Copil

Ramona a făcut o facultate tehnică, apoi s-a îndreptat spre arte plastice, exersându-și latura creativă. A absolvit UNArte Bucuresti la secția Sculptură, dar preferă fotografia, pe care o consideră o formă de artă rapidă - sau, în orice caz, mai rapidă decât pictura sau sculptura.

A publicat în OZB, a participat în diverse expoziții colective (RGB Photography, f64, PHOS Street Photography days, Biblioteca Națională), a expus în Germania și Spania iar cea mai importantă distincție a fost câștigarea trofeului VSLO, secțiunea fotografie, în 2019. Preferă stilurile „street”, portretistică și auto, pentru că este pasionată de oameni și de mașini. În domeniul auto a colaborat cu auto motor și sport iar acum fotografiază pentru TopGear România. Anul 2023 i-au adus, până în acest moment, participarea la evenimentul Auto Art Show organizat de Autobild România, BMW Photo Camp - Lisabona și o expoziție colectivă marca Photo Trends Festival by VSLO.

Mai multe fotografii de la Ramona găsiți aici: www.instagram.com/enginequeen, www.instagram.com/ramona.copil

Silvia Dincă

Silvia lucreză într-o companie multinațională în departamentul de contabilitate și a descoperit pasiunea pentru fotografie în 2015. Este atrasă de mai multe stiluri de fotografie: fotografia de stradă,  creativă,  sportivă, cea de călătorie și wildlife. îi place mult să iasă pe stradă, este fascinată de oameni, de copii și de momentele unice din jurul ei. Cel mai impresionat cadru pentru ea este cel făcut pe continentul african, printre copii, alături de care a simțit cel mai autentic sentiment de fericire.

Sorin Marius

Sorin este preocupat de limbajul scrierii cu lumină de prin 2012. În tot acest timp a fotografiat cam în orice stil și probabil la fel va face și pe viitor. Nu a urmat niciun curs foto și îi place să aprofundeze singur tainele acestei forme de artă. Consideră procesul fotografic mai mult o descriere de sine decât o surprindere a mediului înconjurător.

Marius Cinteză

Marius este un fotograf pasionat de creativitate și atmosferă. Abordează fotografia cu pasiune, fascinație și entuziasm de 25 de ani, de pe vremea aparatelor cu film, dar a început să fotografieze în mod conștient și să considere fotografia mai mult decât un hobby acum 20 de ani. Este membru al fotoclubului „Floarea de Colț” din Râmnicu Vâlcea, iar din 2016 face parte din echipa de editori 1x.com. A participat cu lucrările sale la numeroase expoziții de fotografie naționale și internaționale și este câștigătorul unor importante premii la concursuri și saloane de fotografie. Fotografiază aproape exclusiv în alb-negru, iar spațiul de creație variază între studioul foto în cazul portretelor, și strada pentru fotografia de atmosferă.

Dan Stănilă

Dan lucrează în timpul zilei ca manager de proiect în cadrul unei companii care produce software, dar după ora 18:00 încearcă o transformare de la exactitatea meseriei la deschiderea completă de care este nevoie să faci fotografie. A început în 2015 cu un curs de fotografie, iar în timp, ce a fost doar un hobby la început, s-a transformat în pasiune. După un prim curs pentru începători, au urmat multe altele (avansați, street, experimentar, compoziție, fine art), ca în final totul să se transforme într-un mod de viață, unde imaginea te relaxează, te bucură, îți deschide ochii să vezi ceea ce alții trec cu vederea datorită grijilor de zi cu zi.

Fotografia este o modalitate de a vedea dincolo de realitatea zilnică, o modalitate prin care îți faci viața mai frumoasă. Învățatul fotografiei nu este ca un sprint de 100 m în atletism, nu se termină când stii să folosești aparatul, mai degrabă este un maraton, un drum fără sfârșit de care nu știi unde duce, dar de care te bucuri pe parcurs.

Gabriela Pătrășcan

Gabriela este un cautator de frumusețe, de aceea încercarea de a surprinde în imagini și de a fotografia, a fost unul dintre pașii făcuți pentru a se apropia de aceasta.

Se simte mai atrasă de imaginile abstracte, de atmosferă, conceptuale, geometrice, minimaliste.

Una dintre bucuriile aduse de fotografie a fost călătoria în Japonia dăruită de către Sony World Photography Award în urma câștigării 2020 Open Instagram Competition.

Raluca Lupașcu

Raluca a început să conceapă primele imagini fotografice în urmă cu 4 ani. Experimentează în special fotografia de portret conceptual. Lucrările ei sunt selectate și evidențiate în galerii online importante cum ar fi https://1x.com/ralucalupascu și https://www.artlimited.net/1048540.

Elena Răceală

Elena este fotograf semiprofesionist și în prezent lucrează ca asistent medical la Spitalul Clinic Județean și de Urgentă Constanța. Și-a descoperit pasiunea pentru fotografie în 2013, în timpul unei călătorii în Napoli și din acel moment, o parte din ea trăiește prin fotografie. Îi place să călătorească și să documenteze fiecare loc prin care trece. Elena Răceală a început ca fotograf autodidact și apoi a urmat o serie de workshop-uri și cursuri online, iar în 2019 a urmat Școala de Artă Fotografică din Constanța, clasa Iuliei Pană. Trecerea de la fotografia de stradă la cea de călătorie a ajutat-o să-și exprime emoțiile și propria viziune, colecțiile ei putând fi clasificate drept Fine art cu valențe suprarealiste sau poetice. Este câștigătoare a numeroase premii și mențiuni la unele dintre cele mai cunoscute concursuri internaționale de fotografie și a participat la două expoziții personale în Constanța și în București. Prezența în albumul fotografic  "1x", ulterior are numeroase apariții în expoziții și albume foto, cele mai recente fiind "Photography in the Visual Culture" si "Women's Essence", organizate de Musa International. Este curator al galeriei 100ASA, galerie online de fotografie. Mereu în căutare de noi provocări, ea lucrează în prezent la mai multe proiecte care implica abordări conceptuale dar și documentare. Mai multe despre Elena găsiți în link: https://www.racealaelena.com/About-me/.

Adrian Mitu

Adrian a pus prima oară mâna pe un aparat cu film în 1994, fapt care l-a portat în fascinanta lume a captării imaginilor. La începutul anilor 2000 a intrat în era digitală, dar continuând și pe film. În 2012 s-a îndrăgostit de fotografia de stradă, pe care o face zi de zi cu pasiune fiind adeptul fotografiei documentare/ jurnalistice, dar și a celei creative și abstracte. A participat cu lucrările sale la numeroase expoziții de fotografie naționale și internaționale și este câștigătorul unor concursuri, publicat în multiple site-uri de profil și a jurizat diferite concursuri foto pe diferite teme. Colaborare cu compania de telefoane OnePlus, ca ambasador foto și juriu la concursurile acestora.

Foto: Ramona Copil

Distribuie evenimentul

bottom of page