מה קורה אצלנו, וקצת בעולם

כדי להישאר מעודכנים במה שקורה בעולמות המקצועיים שלנו (מיקרו-קופי, אפיון UX, מוצר, עיצוב) צריך לקרוא ולשמוע המון חומר באנגלית. פוסטים, ספרים, פודקאסטים, אודיובוקס – הכל באנגלית. שזה אחלה ומסתדרים מצוין, כן?

 

אבל כשקוראים בעברית, אצלי לפחות, קוראים יותר מהר, מבינים יותר לעומק ומיישמים יותר בקלות.
גם אצלכם זה ככה?

 

לכן אני כל כך שמחה שבתחום המיקרו-קופי יש ים של חומרים מעניינים, מעודכנים ומקצועיים בעברית. רק בניוזלטר הזה יש ארבעה פוסטים חדשים משלושה בלוגים שונים – כולם בעברית וכולם שימושיים אש. חוץ מזה יש לנו מפגשים, סדנאות והרצאות בעברית (שאפשר לראות קצת בתמונות כאן למעלה), וכמובן קבוצה מקצועית שמחליפה ידע ורעיונות בעברית.

 

בכלל, במיקרו-קופי אנחנו מובילים גם בקנה מידה בינלאומי, וזו גאווה גדולה.

 

אפרופו בינלאומיות

לפני כשבועיים התקיימה פגישה אונליינית של מובילי UX writing ומיקרו-קופי בעולם, ביוזמת קתרין שטראוס, מובילת הקהילה של סן פרנסיסקו וסיליקון ואלי. חוץ מקתרין וממני השתתפו בפגישה מנהלי קהילות מספרד, שוודיה ואנגליה ומנהלי צוותים של כתיבה בחברות כמו אדובי, שופיפיי, אמזון ועוד.

אחד הרעיונות המעניינים שעלו הוא לעשות מאמץ משותף כדי לשלב יותר הרצאות על מיקרו-קופי בכנסים בתחומי המוצר והאפיון.

 

אני חושבת שזה רעיון מצוין ומזמינה כל מי שרוצה להרצות על תהליך הכתיבה או על המיקרו-קופי במוצר שאתם עובדים עליו – למצוא את הבמה המתאימה. אשמח לעזור בהגשת ההצעות ובחשיבה על ההרצאות שלכם.

 

אני הגשתי הצעה להרצאה בכנס מנהלי מוצר בסוף השנה, ואני יודעת שהוגשה הצעה מעניינת על מיקרו-קופי לכנס הפינטק הקרוב. אם אתם רוצים גם – יאללה. מיקרו-קופי הוא נושא חם ומעניין שכולם אוהבים ללמוד עליו ולשפר.

 

ועכשיו לקישורים המעניינים של החודש

בטוח שתרצו לבטל את הביטול?

אם יש פינה לא סגורה במוצרים דיגיטליים, ובעיקר במערכות מורכבות, זה דיאלוגים של אישור. הם אמורים לעזור אבל בסוף הכי מבלבלים. אז איך כותבים דיאלוג אישור ברור וחד-משמעי שבאמת יעזור למשתמשים להחליט? כתבתי הנחיות מדויקות.

 
והם חיו באישור ובאושר

לדבר כמו מקצוענים (ובעיקר להבין)

אם אתם לא סגורים עדיין על מה זה OTP, ולידציה, אקשור ופולד, רעות מלובני האלופה כתבה מילון למונחים נפוצים מעולם ה-UX, כשהם מוסברים בהקשר של מיקרו-קופי. ככה הכניסה לתחום תהיה קצת יותר פשוטה. אלופה, כבר אמרתי?

 
על אוטוקומפליט ואמפטי סטייטס

מאפייני UX, הטו אוזן

שירה צינמון לינדנבלט היא מאפיינת UX ומנהלת מוצר עצמאית. בפוסט הזה, שעלה בבלוג של קהילת מיקרוקופים, היא מספרת איך להציג את המיקרו-קופי ללקוחות ואיך משתלבת עבודת הכותבים במחקר המשתמשים, באפיון המסכים ובשלב הבדיקות.

 
קבלו מתכון לעבודה מסודרת

בפעם האלף כמו בפעם הראשונה

גם מייל או אסמס שנשלחים לאלפי לקוחות לא צריכים להישמע רובוטיים. בפוסט שכתב מומחה האוטומציה דודו ציזנר לבלוג של מיקרוקופים הוא מראה איך קופי הופך את האוטומטי לאישי, ולמה הוא קרא למייל אחד אפקטיבי במיוחד "מחיה המתים".

 
ויש גם אוטומציה קצת פולנייה

העולם מעוצב לצעירים, וזו בעיה

דון נורמן, שכתב את הספר הקאנוני בתחום ה-UX Design of Everyday Things, מספר איך זה להיות זקן שאין לו שום בעיה עם טכנולוגיה, להפך, אבל העולם פשוט מעוצב נגדו. הפוסט שלו עצוב, מטריד ופוקח עיניים. קריאת חובה לעוסקים בעיצוב, אפיון וכתיבה למוצרים דיגיטליים ופיזיים.

 
We can do better

נפתחה ההרשמה לסדנה הבאה

ב-1 ביולי תתקיים סדנת הדגל שלי שמארגנת את הפרקטיקה של המיקרו-קופי מההתחלה ועד הסוף, מההנעה לפעולה ועד הודעות השגיאה. מדובר ביום גדוש ומרתק שמיועד למאפייני UX, מנהלי מוצר, כותבים טכניים, כותבי תוכן, אנשי שיווק ומנהלי דיגיטל. כל הפרטים מאחורי הכפתור הזה.

 
כדאי לתפוס מקום עכשיו

המשך שבוע טוב :)

כנרת

חברים העבירו לכם את המייל הזה? יש לכם חברים טובים!

הירשמו כאן כדי לקבל את המייל הבא ישירות ממני

כנרת יפרח - יצחק שדה 5א חיפה
054-7675598

Share on social

Share on FacebookShare on X (Twitter)

This email was created with Wix.‌ Discover More