חברה עם תרבות ארגונית טובה, תנאים טובים ואתגר מקצועי – אלו שלושת השיקולים שהכי מושכים את עובדי ההייטק בבחירת מקום העבודה והגורמים שמשאירים אותם במקום העבודה. כך עולה מסקר שערכה ענבל אורפז, יועצת חדשנות אסטרטגית, בקרב 500 עובדי הייטק. הסקר נערך בתחילת השנה, לפני המשבר הנוכחי, וייתכן שכיום חלק מהעובדים יתעדפו ביטחון תעסוקתי על פני שיקולים אחרים. עם זאת, הסקר רלוונטי גם כיום כפי שניתן לראות בשיחות שנערכו עם מגייסות, שדיווחו שיש עדיין ביקושים הגבוהים מאוד לטאלנט בשוק ותחרות רבה בחלק מענפי התעסוקה בהייטק.

על פי הסקר, השיקול החשוב ביותר נוגע לתרבות הארגונית. "מעסיקים צריכים להשקיע בתרבות ארגונית נעימה ובריאה וליצור מקום עבודה שאנשים אוהבים לעבוד בו וגם משתפים את הקולגות שלהם בתחושות הטובות האלה", מסבירה אורפז. "נכון שבפרקטיקה זה יותר קשה לביצוע מאשר בתאוריה, אבל כל האנשים שמשתתפים בתהליך הגיוס צריכים לשאול את עצמם עד כמה הם מדגישים בפני המועמדים את התרבות הארגונית ואת סביבת העבודה בחברה. זה השיקול שהעובדים ציינו במקום הראשון כגורם שמשפיע עליהם בבחירת החברה".

חשוב להדגיש אלמנט נוסף והוא שהניסוח של התשובה היה "שמעתי דברים טובים על התרבות הארגונית ועל סביבת העבודה". כלומר, לא מספיק שהתרבות הארגונית עונה על הדרישות, צריך שגם שהמגייסים והעובדים ידברו את המסר הזה. זה מתחבר לאסטרטגיית מיתוג המעסיק של החברה, שצריכה להיות בקורלציה למצב האמיתי במסדרונות ולתחושות האותנטיות של העובדים. 

השיקולים שנמצאים במקום השני והשלישי בסדר העדיפויות של העובדים הם תנאים ושכר והאתגר המקצועי או הטכנולוגי. כל אחד משלושת השיקולים האלה נבחרו על ידי יותר מ-60% מהמשיבים על הסקר, שיכלו לבחור יותר מסיבה אחת.

שיקולים נוספים, שמשפיעים על יותר מ-50% ממשיבי הסקר, הם תחום הפעילות של החברה וההזדמנות להתפתח בה ולרכוש כישורים חדשים. אלו שיקולים שרלוונטיים מאוד גם כיום, ואף יותר מבעבר, משום החשש של חלק מהעובדים לעזוב מקום עבודה בטוח - והדרישה שלהם להתפתחות מקצועית בתוך החברה שבה הם עובדים.

אחריהם מגיע הדימוי והמוניטין שיש לחברה - גורם שמחובר גם הוא למיתוג המעסיק - ואז תפוח האדמה הלוהט ביותר בתעשיה: איזון שבין הבית והעבודה. 44% מהמשיבים רוצים לעבוד בחברה שמאפשרת עבודה מהבית ושיעור דומה מחפש חברה שמוכרת כמי שמעודדת איזון של חיים ועבודה. עבודה היברידית היא שאיפה אצל כולם, אבל השיקול היה בולט יותר אצל נשים והורים לילדים עד גיל שנתיים, שמחפשים מקום עבודה שנמצא קרוב לבית.

ענבל אורפז: "מעסיקים צריכים ליצור מקום עבודה שאנשים אוהבים לעבוד בו וגם משתפים את הקולגות שלהם בתחושות הטובות האלה. זה השיקול שהעובדים ציינו במקום הראשון כגורם שמשפיע עליהם בבחירת החברה"

נתון מעניין שעלה מהסקר הוא שלמרות חלום ההתעשרות בהייטק - הוא לא נמצא בחמשת הגורמים הראשונים שמעניינים את מחפשי העבודה: רק במקום התשיעי נמצא השיקול בבחירה בחברה שנראה ש"הולכת להצליח בגדול". נוסף על כך, כשנתבקשו הנשאלים לציין את שם החברה שבה היו רוצים לעבוד, 40% בחרו בשמות מייקרוסופט וגוגל, שאין בהן שום הבטחה לאקזיט, ומאידך המניות שמקבלים העובדים בחברה תמיד שוות כסף (ועד השנה האחרונה גם עלו באופן קונסיסטנטי).

באותו עניין – המילה "קביעות" לא עלתה אפילו פעם אחת ופחות מ-20 מהנשאלים ציינו שהם מחפשים יציבות או ביטחון תעסוקתי. מאידך, הרצון לעבוד בחברות הגלובליות בפני עצמו הוא כן ביטוי של חיפוש אחרי יציבות מסוימת, וכ-46% מהמשיבים ציינו שהם רוצים לעבוד באחת מחברות גאמפא.

"המילה שבלטה יותר מהשאר וחזרה על עצמה בתשובות לשאלה הפתוחה 'מה הופך חברה לחברת החלומות?' היא המילה 'אנשים', ובדרך כלל כחלק מצירוף כמו אנשים מצוינים, חזקים, מקסימים, מבריקים וכדומה", מסבירה אורפז. "מעל ל-60% מהתשובות התייחסו לאנשים או לצוות, כי אנשים רוצים להיות מוקפים באנשים שמהם הם יכולים ללמוד, לקבל השראה ושהם ידחפו אותם קדימה. זמן רב מהיום מוקדש לעבודה, ואנשים רוצים להקיף את עצמם באנשים מוצלחים ומהנים".

ענבל אורפז (צילום: שיר שטיין)
ענבל אורפז, יועצת חדשנות אסטרטגית. "אנשים רוצים להקיף את עצמם באנשים מוצלחים ומהנים" | צילום: שיר שטיין

בסוף הסקר התבקשו הנשאלים לציין את שם החברה שבה היו רוצים לעבוד והחמש המבוקשות ביותר הן גוגל (כ-24% מהמשיבים) ומיקרוסופט (כ-16% חולמים לעבודה בה) בגלל התנאים והשכר בראש ובראשונה. העובדים שרוצים לעבוד בגוגל ציינו שהיא נחשבת לחברה שטוב לעבוד בה ואת האתגר המקצועי. העובדים שחולמים על מיקרוסופט ציינו אחרי התנאים והשכר את התרבות הארגונית וסביבת העבודה כשיקול השני ולאחר מכן האמונה שהם יכולים להתפתח בחברה ולרכוש כישורים חדשים. אחרי גוגל ומייקרוסופט נמצאות: ג'ויטיונס ששינתה את שמה לאחרונה לסימפלי (4.5%), וויקס ומטא (4% כל אחת). שוב חשוב להזכיר שהסקר נערך לפני המשבר הנוכחי וייתכן שהתוצאות כיום יהיו מעט שונות, אך הן מבטאות את המוניטין של החברות הללו בקרב עובדים בתעשיה. 

קבוצה קטנה של משיבים כ-70 ענו שהם נמצאים במקום שבו הם רוצים להיות, ומעוניינים להמשיך לעבוד בחברה שבה הם מועסקים. הסיבות לכך קשורות, שוב, לסביבה האנושית והמקצועית: אופק אישי וניהולי, צוות מעולה, תרבות ארגונית של שיתוף, כבוד הדדי ועבודת צוות, אנשים טובים וכן הלאה.