קצת עלי: מזה כ 10 שנים שאני בעלת קליניקה פרטית ומתמקדת בתחומים של חרדות וכישורים חברתיים אצל ילדים ונוער. אני עובדת עם הילדים באופן פרטני ובקבוצות ייחודיות, בהתאם לצורך, ובאופן טבעי משלבת בעבודה גם הדרכות הורים וצוותי חינוך. נושא הבטחון האישי והחברתי עומד בבסיס הטיפול - ככל שהילד ידע לסמוך על עצמו, על היכולות שלו ועל הבחירות שלו בטחונו בעצמו יגדל והוא ירגיש נוח יותר גם במצבים חברתיים שונים.
מה הקשר בין בטחון עצמי לחוגים?
חוגים בהחלט יכולים להוות אמצעי נוסף להעצמת הילד מאחר והם מפתחים את יכולותיו וכישוריו. מסיבה זו יש בעיני חשיבות גבוהה לבחירה מתאימה של חוגים ובהחלט כדאי להקדיש לנושא זה מחשבה.
נקודות התייחסות בבחירת חוגים
הרבה משתנים נכנסים לשיקולים הנוגעים לבחירת החוגים לילדים, אך המשתנה הבסיסי והחשוב ביותר הוא הילד עצמו, יכולותיו, רצונותיו וצרכיו. בחירה נבונה תענה על הצורך, תפתח כישורים ותחזק יכולות. השלב הבא יהיה לבחון משתנים הקשורים לתקציב, היצע בתחום, מקום, זמנים, ולאן נרשמים החברים.
תכנון משותף ותאום ציפיות
שבו עם הילד לשיחה בנושא, הקשיבו למה שהוא היה רוצה ולנימוקים לכך. זה מידע חשוב שיכנס לסל השיקולים בבחירת החוג. אתם יכולים להביע את דעתכם, אך היו רגישים שלא לבטל את שאמר אלא, במידה ואתם רואים את הדברים אחרת, להציג זאת כזוית נוספת. בנוסף, שתפו אותו במגבלות האובייקטיביות שיש לקחת בחשבון, כמו תקציב, לו״ז, מקום וכד׳. לבסוף תבחרו יחד את החוגים הרלוונטיים.
חוג זו מחויבות
מומלץ ללכת לשיעור נסיון לפני התחייבות. במידה והחוג מתאים ונרשמים יש פה מחוייבות הדדית שחשוב שגם הילד יהיה מודע אליה. הקבוצה מתקיימת בזכות הילדים המרכיבים אותה והוא חשוב לקבוצה כמו שהקבוצה חשובה לו. זה אומר שיהיה עליו להתמיד ולהגיע בקביעות ובזמן למפגשים, להודיע אם לא יגיע ולתרגל במידת הצורך. מסיבה זו אם יחליט לפרוש מהחוג כדאי מאוד לדאוג לכך שיפרד כיאות מהמדריך ומחבריו לקבוצה, כמובן בהתאם לנסיבות.
והקשר בין חוגים, בטחון עצמי ובחירות חברתיות?
ככל שהילד מאמין יותר בעצמו וביכולותיו כך עולה בטחונו בעצמו וקל יהיה לו יותר להתמודד עם מצבים שונים וליצור שיתופי פעולה וחברויות שהן הדדיות ומיטיבות.
ליצירת קשר ומענה על שאלות נוספות: 054-9796446 :) ליאת קרן
״מתחברים״ המרכז לכישורים חברתיים