Praktijkvoorbeelden spiraalleren
Op de coördinatorenvergadering gebruikten we het instrument de leerspiraal om enkele praktijkvoorbeelden te onderzoeken en versterken. Je vindt deze oefeningen hier op de cahierwebsite.
Een plan van aanpak opstellen
Enkele scholen deden al beroep op de pedagogisch begeleiders om samen een plan van aanpak op te stellen. Dit plan wordt met het hele team opgesteld en brengt enkele concrete stappen in kaart om het cahier W.O. te implementeren. Deze plannen zijn op maat van elke school gemaakt. Toch is er vaak eenzelfde structuur of onderzoek in te herkennen. We plaatsten hier een document over zo'n plan van aanpak met ook een voorbeeld uit De Buurt in Gent. Bekijk zeker ook eens het andere materiaal van de PBD!
Studiedag Graad in de Kijker
Op donderdag 17 januari gaat onze tweede studiedag door. We richten ons hierbij op de begeleiders uit het 4e, 5e en 6e leerjaar. We brengen extra kaders aan om ons het cahier W.O. eigen te maken. Tegelijk gaan we ook heel concreet aan de slag en ontwikkelen we materiaal om later met de andere FOPEM-collega's te delen. Tenslotte organiseren we een heuse Markt Sprekende Praktijkvoorbeelden!
Wil je op de valreep toch nog deelnemen? Stuur dan een mailtje naar vincent.vandevyvere@fopem.be voor 6/1.
Inspectie 2.0 is fan van het cahier W.O!
12 december trokken Vincent Vandevyvere, Julie Van Rijckeghem en Ann Vancoppenolle naar Brussel om ons cahier W.O. aan de inspecteurs basisonderwijs voor te stellen. Het cahier werd op 27 april 2017 al officieel goedgekeurd, maar de inspecteurs kregen graag wat meer uitleg. Ze waren erg enthousiast en beaamden dat het cahier W.O. in de nieuwe visie op onderwijskwaliteit past. Ze feliciteerden ook nog eens expliciet de Wonder Wijzer in Lummen met hun doorlichtingsresultaat!